Home Recensies Detectives 4: Martin Bec – Het stille hart

Detectives 4: Martin Bec – Het stille hart

Parijs, 1932. Een vrouw maakt een dodelijk val uit een flatgebouw. Het lijkt een eenvoudige zaak. Maar commissaris Martin Bec voelt aan zijn water dat er iets niet klopt: alle flatbewoners waren thuis, maar niemand heeft iets gezien of gehoord… 

Door Martijn Douma

De zaak lijkt niet al te ingewikkeld, omdat de zwerver die op de binnenplaats woonde verdwenen is, net als de juwelen van de overleden vrouw. Dat ze de echtgenote van Jean-Baptiste Clerc, van de zedenpolitie, blijkt te zijn maakt het voor Bec wrang. Het gaat immers om een collega, die op het moment van het ongeluk overigens niet thuis was. 

Zwerver
De schijnbaar eenvoudige zaak laat Bec maar niet los. Dus hij laat het niet rusten en overhoort alle bewoners van het flatgebouw, stuk voor stuk. Daar komt nauwelijks iets uit. De zaak begint pas te lopen wanneer de commissaris meer te weten komt over het verleden van de zwerver.  


Boeiend

Ook in dit vierde deel uit de reeks Detectives wordt de zaak opgelost. En ook nu is het een boeiend verhaal, Herik Hanna levert een kwalitatief goed en consistent scenario.  

Close-ups
Thomas Labourot is de vierde van de zes tekenaars die het totaal van zeven albums in deze reeks zullen vullen. Hij maakt veel gebruik van close-ups en werkt met karakteristieke koppen, leuk, hooguit wat houterig. Het draait vooral om de karakters in dit werk. De tekeningen zijn ook in dit album dus weer dik in orde. 

Detectives is een reeks waarin tot nu toe alle albums sterk zijn: heerlijke whodunnits! Ook het vierde deel, Martin Bec – Het stille hart is weer geweldig. We kijken uit naar de resterende 3 delen! 


Tekeningen: Thomas
Labourot
Scenario: Herik Hanna
Inkleuring: Lou
Vertaling: P. Moretti
Grafische vormgeving: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
56 pagina’s
€17,95 hardcover / ISBN 9789463065092
€ 8,95 softcover / ISBN 9789463065221