Home Recensies Het dagboek van Cerise 4: Een godin zonder gezicht

Het dagboek van Cerise 4: Een godin zonder gezicht

Cerise is zojuist 12 geworden en schrijft over haar verjaardag in haar dagboek. Ze heeft als cadeau een week vakantie aan de kust gekregen. In het kustplaatsje staat een attractie: een landhuis, waar je in alle kamers en ruimtes kunt speuren naar de mysteries die er verborgen zijn. Net iets voor Cerise!

Door Martijn Douma

Met haar moeder gaat ze naar de kust. Het landhuis blijkt een kleurrijke geschiedenis te hebben, die ook wel een beetje triest is. Cerise raakt er bevriend met de zoon van de eigenaren van het huis. Erica en Lindsey komen ook een paar dagen meespeuren – super leuk natuurlijk! Het raadsel dat Cerise het meest bezighoudt draait om “een godin zonder gezicht”: waar in het landhuis is die godin te vinden? Waarom heeft ze geen gezicht? En wie heeft die godin eigenlijk gemaakt?

Dichterbij elkaar
Wat er naast al het speurwerk ook meespeelt is dat Cerise zich al een tijdje niet helemaal happy voelt. Het is inmiddels 8 jaar geleden dat haar vader overleed en daar heeft ze het moeilijk mee. Ze kan maar moeilijk met haar moeder over dit soort dingen praten, dus ze hoopt dat het tripje ze dichterbij elkaar zal brengen. Haar moeder vindt de band die Cerise en zij hebben ook ingewikkeld, dus er valt nog wel wat te verbeteren!

Onderstromen
En alweer een leuk en inspirerend verhaal, met een dieper laagje. Scenarist Joris Chamblain weet de emotionele onderstromen er knap doorheen te weven, op een manier die voor kinderen ook begrijpelijk zal zijn. En zonder dat het al te zwaar wordt allemaal. Voor volwassenen valt er daardoor ook meer uit te halen dan uit een ‘plat’ avontuur en is er weer stof om met je kinderen over te praten.

Door een ringetje
De tekeningen van Aurély Neyret zijn alweer om door een ringetje te halen. De ene keer een plaat vol met kleinere scenes, pratende of juist zwijgende mensen. De andere keer pakt ze uit met een overzichtsplaat. Nachtelijke scenes, stromende regen: mooi hoor. En fraai ingekleurd ook. Kom maar op met het vijfde en laatste deel van deze topreeks!

Tekst: Joris Chamblain
Tekeningen en inkleuring: Aurélie Neyret
Vertaling: Mariëlla Manfré
Grafische bewerking: Patrice van der Linden
Uitgever: Silvester Strips
Softcover / 76 pagina’s / € 9,95 / ISBN 9789463066730
Hardcover / 76 pagina’s / € 19,95 / ISBN 9789463066723