Home Recensies Mausart: geweldig getekend kindersprookje

Mausart: geweldig getekend kindersprookje

De piepjonge muis Wolfgang Mausart woont met zijn ouders en broertjes en zusjes in een vleugel. Deze chique piano staat in een royale woning en is eigendom van de koninklijke hofmusicus, Antonio Salierieen wolf. Wanneer Salieri niet in de buurt is piept Mausart uit zijn holletje en maakt hij muziek. 

Door Martijn Douma 

Met volle teugen
Op een dag leeft Mausart zich uit op de vleugel en kan de hele stad, dankzij een openstaand raam, meegenieten van zijn schitterende compositie. Het geluid dringt ook door tot de koets van de koning, die met volle teugen geniet. 

Hemelse klanken
Vervolgens wordt Salieri opgedragen om het gespeelde stuk in het koninklijk paleis op te voeren voor de koningin. Iedereen denkt natuurlijk dat hij het was die zulke hemelse klanken produceerde. Maar hij kent het stuk niet… Hoe krijgt hij de muis zo ver om het stuk op te voeren en het bovendien zo te laten lijken dat hij degene is die de toetsen bedient? 

Vileine kat, snood plan
Samen met zijn bediende, een vileine kat die wel zin heeft in een hapje, bedenkt hij een snood plan. Mausart zal moeten spelen, want anders… Zal Mausart uit de klauwen van de wolf kunnen worden gered? 


Smullen

Een leuk album! De tekeningen van Gradimir Smudja zijn fraai. De sfeer die hij weet neer te zetten benadert die van het werk van Michel Plessix (De wind in de wilgen, Waar de mieren heen gaan). Het verhaal, uitgesponnen door Thierry Joor, leest makkelijk weg: een aardig sprookje met een vleugje magie, ook geschikt voor kinderen. Of misschien wel juist geschikt voor kinderen, omdat het nergens echt spannend wordt of buiten de lijntjes vliegt.

Dit verhaal telt trouwens maar 32 pagina’s, aan de korte kant dus. Het wordt nog wel gecompenseerd door een schetsdossier van 13 pagina’s.

Tekeningen en inkleuring: Gradimir Smudja
Tekst: Thierry Joor
Vertaling: Mariëlla Manfré
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgever: Silvester Strips
48 pagina’s
Softcover € 7,95 / ISBN 9789463065412
Hardcover € 17,95 / ISBN 9789463065405