Home Recensies Zeven magiërs: team-up van tovenaars

Zeven magiërs: team-up van tovenaars

Het koninkrijk Cocaigne wordt bedreigd door een duistere tegenstander: Jean de Necromancer. Op advies van de god Herne stelt koning Féric een team van magiërs samen, die samen moeten voorkomen dat het koninkrijk onder de voet wordt gelopen door een enorme horde monsters…

Door Martijn Douma

Het team van magiërs moet eerst nog worden samengebracht, maar dat is zo gepiept want ze staan natuurlijk allemaal te popelen om Cocaigne te beschermen. Het is een bont gezelschap bestaand uit drie van de vier verschrikkelijke zusters, Gargan – een natuurwezen van een metertje of vier hoog, Lumen Lichtbundel – een Griekse godheid die nogal een showman blijkt te zijn, tovenares Anna – de dochter van de koning – en De discipel – een man van de wetenschap, die ervan overtuigd is dat magie op zijn einde loopt.

Klauw: symbool van verbond
Het dreigt flink mis te gaan wanneer de gouden Klauw, het zwaard van Cocaigne, symbool van de vrijheid en van het verbond tussen de mensen en de god Herne, verdwenen blijkt te zijn. Naast, laten we dat vooral niet vergeten, de enorme horde monsters die het land overspoelt.

De discipel
Een bijzonder verhaal, ik kan niet anders zeggen! De magiërs vertegenwoordigen allerlei figuren uit sprookjes en legenden. Hun karakters en belangen lopen nogal uiteen en dat levert de nodige, leuke, discussies op. Vooral “De discipel”, die door de heksen “godendoder” wordt genoemd, valt op. Met zijn rationele denken (“magie interesseert me niet, ik geloof in atomen en het vacuüm”) steekt hij schril af tegen de magie van de anderen. Dat zijn sobere, zwarte, voorkomen het tegenovergestelde is van de shinende Lumen Lichtbundel, zoon van het licht, kan geen toeval zijn.

Team-up van legendes
Eigenlijk is dit een team-up van magiërs in allerlei soorten en maten, die de vijand willen verslaan maar intussen ook zo hun eigen inzichten en doelen hebben. Dat botst natuurlijk nog wel eens. Vaart genoeg in dit verhaal, ik kreeg het idee dat de auteurs 2 albums in een wilden persen. Prima tekeningen van Emmanuel Roudier, zijn stijl is realistisch, maar ook weer niet tè, gezien het genre. Mooie landschappen komen er ook voorbij.

Dit stripboek leest best lekker weg, er zitten leuke ideeën in, maar het mist net de rust en diepgang om echt hoog te scoren.

Tekst: Serge Lehman
Tekeningen: Emmanuel Roudier
Inkleuring: Simon Champelovier
Vertaling: P. Moretti
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
64 pagina’s / € 17,95 / hardcover / ISBN 9789463065788