Home Strip Speeddates Strip Speeddates September

Strip Speeddates September

manchette tardi

Een nieuwe maand, met nieuwe strips. Zou je denken. Maar voor deze Speeddates hebben we de stapel verder afgewerkt – titels die al even lagen maar best je aandacht verdienen.

Door Jeroen van Esch


1: De Gevoelige Mannenclub
Tekst & tekeningen: Michiel van de Pol
Uitgever: Scratch
112 pagina’s / €24,90 / hardcover

de gevoelige mannenclubNadat Harry’s vrouw Vera besluit voortaan naakt door het leven te gaan en ze haar ‘assertieve houding jegens mannen’ ontwikkelt, valt ze in handen van dokter Cagliari. Hij voert gevaarlijke experimenten op haar uit in de hoop het geheim van ‘sexy bitches’ te ontrafelen. Harry besluit De Gevoelige Mannenclub in te schakelen om zijn vrouw terug te krijgen. Liefhebbers van naakt komen ruimschoots aan hun trekken.


2: Noortje 29 – Noortje ruimt op
Tekst: Patty Klein
Tekeningen: Jan Steeman

Uitgever: Personalia
40 pagina’s / €6,95 / softcover

NoortjeNoortje is al sinds 1975 een heuse ‘Tina’-diva. Ze blundert nog steeds vrolijk door het leven. Met haar broertje spant ze samen tegen haar ouders om hen aan de afwas te krijgen. Met haar herdershond Woefie probeert ze een husky sledetocht te evenaren en ze schrijft hem in voor een hondenshow. Dat ze aan dit alles haar eigen interpretatie geeft, moge duidelijk zijn. Natuurlijk komt ook verliefdheid aan bod. Waar Noortje nogal grillig in acteert trouwens. Korte, éénpagina-gags in de bekende, beetje karikaturale tekenstijl. Noortje is nog steeds een vaste deelneemster in de Tina. Een vrolijke no-nonsens-meisjesstrip. Leuk voor meiden vanaf een jaar of 9.


3: Prinses Simone 1 – Een doodgewone prinses
Tekst en tekeningen: Robbert Damen
Uitgever: Personalia
40 pagina’s / €6,95 / softcover

prinses simonePrinses Simone staat wekelijks in het meidenblad Tina. Zij is de kroonprinses van het bergstaatje Eenderland. Alle gewone meisjes van Eenderland dromen ervan om Simone te mogen zijn. En Simone… die droomt ervan om gewoon te zijn! Of haar dat ooit gaat lukken…


4: Sfinx 4 – Zet alles op het spel
Tekst & tekeningen: Michiel van de Pol
Uitgever: Personalia
40 pagina’s / €6,95 / softcover

‘De meidengroep’ is en blijft een fenomeen uit de popmuziek dat vooral grote populariteit geniet onder pubers. Een stripreeks over dit verschijnsel kon dan ook niet lang uitblijven. De in het weekblad Tina verschijnende strip ‘SfinX’ gaat over respectievelijk Susan, Fay, Ingrid en Xenia die samen de meidengroep SfinX vormen. Naast de bezigheden die men van zo’n groep verwacht (optredens, promotie etc.) worden gebeurtenissen uit het dagelijks leven van de leden geschetst.


5: Badlands 2 – De danser in de grizzly
Tekst: Corbeyran
Tekeningen: Piotr Kowalski

Uitgever: Uitgeverij L
48 pagina’s / €8,95 / softcover

badlands 2Perla en haar metgezellen vervolgen hun reis door het Amerikaanse Noordwesten en gaan het gevecht aan met struikrovers, duistere sjamanen en monsters die uit het niets tevoorschijn komen. Onverstoorbaar zet de sexy avonturierster haar fantastische zoektocht voort, die steeds dieper doordringt in Indiaans territorium, waar legendes en magie aan de orde van de dag zijn. Mysterieus mooie western.


6: Manchette-Tardi – Integraal
Tekst & tekeningen: Michiel van de Pol
Uitgever: Scratch
260 pagina’s / €39,90 / hardcover

Last but certainly nog least: een hele dikke uitsmijter: Manchette-Tardi Integraal! in Manchette-Tardi Integraal zijn vier verstrippingen door Jacques Tardi van de keiharde misdaadromans door Jean-Patrick Manchette gebundeld: Griffu, De kleine West Coast Blues, De sluipschutter, en Gek op moorden.
Daarmee zijn deze titels eindelijk weer verkrijgbaar. Daarnaast bevat de bundel nooit eerder gepubliceerde pagina’s van Fatala en Nada, die Tardi nooit afgemaakt heeft.

Imposante integrale, geheel uitgevoerd in sfeervol zwart wit:  misdadig goed.