Home Nieuws Het Stripfeest 2020 in Brussel gaat door!

Het Stripfeest 2020 in Brussel gaat door!

Het Stripfeest in Brussel zou dit jaar plaatsvinden van 11 tot en met 13 september. De verwachting was dat ook dit stripfestival zou worden afgelast. Tegen de verwachtingen in is aangekondigd dat het Stripfeest wel degelijk doorgaat dit jaar… met een aangepaste opzet. Goed nieuws dus!

De Stripexperience
Het Stripfeest zal onder de noemer ‘De Stripexperience’ plaatsvinden van 11 tot en met 20 september. Op het programma staat een  expositie in de vorm van een parcours van meer dan 3.400 m² (!) waarbij je door getekende werelden loopt met adembenemende landschappen en reusachtige tekstballonnen.

Yakari en Star Wars
Zo kom je door het Indiase dorp van Yakari, kun je flauwe grappen uithalen met Dokus, de Melkweg verkennen met je favoriete Star Wars-helden en het universum van de Koreaanse webtoons ontdekken. Suske en Wiske ontbreken natuurlijk ook niet.

Movie Drive en Atomiumprijzen
Daarnaast is er een ‘Movie Drive’: een drive-in bioscoop waar de films Snowpiercer en Ducobu 3 worden vertoond. En zullen, als vanouds, de prestigieuze Atomiumprijzen worden uitgereikt, waarvan het grootste deel bestaat uit geldprijzen om de winnende stripauteurs een in staat te stellen hun werk te financieren. Aimée de Jongh won in 2018 samen met Zidrou een Atomiumprijs voor hun album ‘Bloesems in de herfst’.

Locatie
De afgelopen jaren werd het Stripfeest gehouden in beurstenten in het Warandepark. Dit jaar wordt het festijn voor het eerst gehouden op het Tour & Taxis-terrein, een voormalige industriële locatie. Meer specifiek: in het gebouw Gare Maritime, een voormalig goederenstation. De foto’s beloven in ieder geval veel goeds!

Entree en COVID-19 maatregelen
Entree van de expositie en Movie Drive is gratis, maar je moet wel van tevoren een ticket voor een tijdslot van een uur reserveren, zolang duurt een bezoek ook ongeveer. De coronamaatregelen zijn vergelijkbaar met die in Nederland: houd 1,5 meter afstand (behalve gezinsleden of leden van een ‘sociale bubbel’), ontsmet je handen, houd je aan de voorgeschreven looprichting maar draag wel een mondkapje. Verder mag er niet gegeten of gedronken worden in de expositie en dat is ook niet te koop. De souvenirwinkel accepteert geen contant geld.

Voor de Nederlandse geïnteresseerden: wanneer Brussel code oranje heeft betekent een bezoek aan het festival en de stad dat je bij terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine zult moeten. Voor het reisadvies voor Brussel: klik hier.

Signerende auteurs
Helaas maar begrijpelijk dus geen volledig Stripfeest met een lading signerende auteurs dit jaar, maar wij zijn blij dat er weer een evenement doorgang vindt!

Nuttige links:
Website Stripfeest
Tickets reserveren
Website Tour & Taxis