Home Recensies Explosieve situatie tijdens goudkoorts – Sonora 2

Explosieve situatie tijdens goudkoorts – Sonora 2

In de goudzoekersregio rond San Francisco, 1851, geniet Maximilien aanzien als rechterhand van de generaal. Niemand heeft in de gaten dat hij daar alleen is om wraak te nemen. Maar zijn doelwit is erg lastig te vinden…

Door Martijn Douma

In dit tweede deel wordt Maximilien, recent vanuit Frankrijk overgekomen, gedwongen zijn mannetje te staan. Want ook al geniet hij inmiddels het nodige aanzien als rechterhand van de generaal, de mensen in zijn omgeving zijn onberekenbaar en lang niet altijd zuiver op de graat. Neem bijvoorbeeld de tiener Mace “Tortillard”, die eerder door Maximilien werd gered: vingervlug met het pistool, maar ook licht ontvlambaar. En aanzienlijk minder beschaafd dan de Fransman – een ongeleid projectiel dus!

Explosief
De generaal leunt flink op de (ook qua kleding) onberispelijke Max maar hij vertrouwt hem niet alles toe en houdt er een dubbele agenda op na. De politieke intriges van de generaal leiden zelfs tot een explosieve situatie in het stadje. Lola Montez, de knappe geliefde van de generaal – tevens exotisch danseres in de saloon – ziet onze knappe Fransman wel zitten en dat maakt de situatie er niet per se beter op. Kan Maximilien haar avances weerstaan, nu hij erachter is gekomen dat zij degene is die hem discreet de naam kan bezorgen van de persoon waarop hij zich wil wreken?

Oog om oog
In het drieluik Sonora krijgen we de groezelige, gevaarlijke kant te zien van de nederzettingen in de heuvels bij San Francisco ten tijde van de goudkoorts. Daar waar het credo “oog om oog” is en je er altijd voor moet zorgen dat je rug is gedekt… Een western met een grauwe sfeer en een onvoorspelbaar verloop, voorzien van de bijpassende tekenstijl van Benoît Dellac en een sfeer verhogende inkleuring van Scarlett Smulkowski. We kijken uit naar het slot van dit drieluik!

Tekst: Jean-Pierre Pécau
Tekeningen: Benoît Dellac
Covertekening: Nicolas Siner
Inkleuring: Scarlett Smulkowski
Vertaling: Mariella Manfré
Grafische verzorging: Studio MYX
Uitgeverij: Silvester Strips
Softcover: 56 pagina’s / € 9,95 / ISBN 9789463066297
Hardcover: 56 pagina’s / € 19,95 / ISBN 9789463066280