Home Nieuws Boekenweek van Jongeren

Boekenweek van Jongeren

Van vrijdag 17 t/m zondag 26 september is het de Boekenweek van Jongeren. Een week die volledig in het teken staat van het bij jongeren onder de aandacht brengen van lezen. Scholieren krijgen van hun docenten Nederlands het 3PAK-boekje met korte verhalen cadeau.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk ook verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Voor dit jaar zijn er weer drie auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die in 2021 3PAK schrijven zijn Khalid BoudouAimée de Jongh en Splinter Chabot.

Binnen het genre van de graphic novel zijn wij uitermate content met de bijdrage van Aimée de Jongh. Zij schreef en illustreerde het verhaal Vroeg donker. Wij kennen haar van haar bestseller Dagen van Zand en Taxi. In dit verhaal stappen we in het leven van Iris en Matteo. Ze lopen samen door het bos, maar het is geen ontspannen wandeling. Iris vertelt over hoe haar verleden haar achtervolgt, want dat filmpje gaat nog steeds rond in allerlei appgroepen…

Ook de andere twee verhalen liggen heel dicht bij de belevingswereld van jongeren. Binnen het 3PAK project is onder andere een lesbrief beschikbaar, kunnen fragmenten beluisterd worden op de website en is het mogelijk om de verhalen als luisterboek te beluisteren via Storytel. Via de bibliotheek is het boek te lenen als e-book. Volg al het nieuws over de Boekenweek van Jongeren ook op Instagram.